Kropsbevidsthed

Hvor går min krop fra og til?
Vi har fokus på den enkelte deltagers fornemmelse af egen krop. En forbedret kropsbevidsthed styrker selvfølelse og integritet og gavner også i samspillet med andre.

Undervisningen er delt i to og foregår på stole i rundkreds for at skabe ro og nærhed:

Første del er aktiv . Vi har her fokus på kroppen og de enkelte kropsdele. Vi sætter ord på kroppen og laver øvelser som alle løfter armene mod loftet, vinker til hinanden, knytter og strækker hænder, løfter ben, bøjer og strækker ryggen, mens der gives plads til at mærke kroppen. Vi laver styrkeøvelser med træningselastikker, som er en god måde at mærke musklerne på, og ved hjælp af hænder gives fysisk impuls udefra som hjælp til at mærke kroppen.

Anden del er afspænding, hvor vi benytter os af stickballs og afspændningsmusik.

Målsætning

Målet er gennem bedre kropsbevidsthed at styrke hver enkelt deltagers selvfølelse og integritet.

For mennesker med svær psykisk og fysik udviklingshæmning er det kropslige arbejde afgørende. Mange har intet sprog, og kroppen er deres eneste mulighed for at udtrykke sig. Usikker kropsbevidsthed indebærer, at man har svært ved at mærke dig selv. Det kan medføre en adfærd, der er grænseoverskridende overfor andre mennesker. Det kan også resultere i en svag jeg-fornemmelse, hvor verden virker overvældende, fordi man ikke er i stand til at sortere i sanseindtrykkene.


Mandag eftermiddag
underviser: Camilla E. Petersen
pædagoger: Niels Petersen og Lars Friis