Madhold

Sundhed og mormormad

På madholdene laver vi dagens frokost sammen, og alle kan være med. Deltagerne indgår i de processer den enkeltes funktionsniveau tillader. For alle på holdet er duften og de visuelle indtryk en stimulerende appetitvækker. Køkkensnakken er en vigtig del af holdet. Vi vender emner som sundhed og råvarer og arbejder med at skabe en bevidsthed omkring den mad, vi spiser. De medlemmer som aktivt kan indgå i madlavningen, introduceres til enkle ting, de kan lave derhjemme. Vi gennemgår endvidere køkkenhygiejne på brugerniveau.

onsdagsholdet har vi især fokus på traditionelle retter eller “mormormad”, som de medlemmer, der har valgt dét hold, særlig godt kan lide.

Formål

Formålet med at lave mad sammen er at skabe en sansemættet og hyggelig oplevelse omkring tilberedningen af det fælles måltid. Bevidstheden om råvarer, sundhed og hygiejne styrkes, og deltagerne får appetit og kendskab til enkle opskrifter og husgeråd. Sanserne stimuleres og vi arbejder med fin- og grovmotorik, når vi snitter, hakker, rører og ælter.

Hvad er sund mad?
Kan man lave traditionelle retter på den sunde måde?
Smager sund mad godt?


Mandag 9.30-12.45
Medarbejdere: Anne-Grethe Holm Larsen
Underviser:Line Nørgaard

Onsdag 9.15-12.30
Medarbejder: Susanne
Underviser: Line Nørgaard